Com treballem els decimals i la mesura a 5è

Durant el nostre dia a dia estem envoltats de situacions on les matemàtiques tenen un paper fonamental, els decimals i la mesura són unes d'aquestes situacions.

És per això que aquest mes d'octubre hem estat aprofundint en els nombres decimals a partir de situacions vivencials i significatives. 


L'alumnat de 5è a tingut un repte: preparar una disfressa/complement de Halloween pel proper dia 28 d'octubre. 

Dintre d'aquest petit projecte han hagut de fer un pressupost amb el material necessari, fer una comanda, fer operacions amb nombres decimals, aprendre a mesurar amb un metre, etc. 

A l'inici tots i totes pensaven que seria una tasca molt fàcil, alguns fins i tot, van començar a elaborar la disfressa sense mesurar res, però poc a poc es van anar adonant de la importància que té la mesura: quan no els hi cabien les disfresses, quan es quedaven curts de material, quan el material que van demanar no era igual de gran que ells pensaven ja que no havien fet una bona conversió de cm a m, etc.



Ha sigut un projecte molt enriquidor, on han pogut comprovar de primera mà la importància dels nombres decimals. 

A l'acabar el projecte, els infants han fet una reflexió sobre quines dificultats s'han trobat, què necessiten millorar i com han treballat en grup, us convidem a que en parleu amb ells i elles i us l'ensenyin.









A més, durant el projecte de "Per què hi ha vaixells que llencen pedres al mar?", també va sorgir la necessitat de mesurar: van comprovar que el nivell del mar pot arribar a pujar 60 metres si el Pol Sud es desgela, i van voler saber quant eren aquests metres, així que van decidir sortir al pati a fer la mesura de forma real, i quina va ser la sorpresa, quan es van adonar que part de La Florida quedaria inundada!




 
Si cliqueu aquí podreu veure més imatges del procés.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per què hi ha vaixells que llencen pedres al mar?

Padrins lectors